[Unicef] Bertens verliest van Errani

Peterselieman

Kiki Bertens speelde dinsdag op de Unicef Open haar eerste wedstrijd op WTA-niveau. De 19-jarige Nederlandse verloor in twee sets van Sara Errani uit Italie (6-7 (6) en 1-6), maar leerde veel in Rosmalen. "Ik heb met veel goede meiden getraind en veel wedstrijden gezien. Het is een mooie week geweest", stelde de Wateringse na afloop. "Maar ik baal wel een beetje van die eerste set. Dat scheelde maar een paar puntjes."

Bertens was tot voor kort gewend behoorlijk verdedigend te spelen, maar probeert het laatste jaar meer aan te vallen. "Dat helpt wel op gras. Ik maak alleen nog veel fouten, het is nog te wisselvallig." Dat ziet Bertens, die 179e staat op de wereldranglijst ook als het grote verschil met Arantxa Rus (104e) en Michaella Krajicek (155e). "Zij halen een veel constanter niveau. Ik moet nog wel een stap maken in vergelijking met hun."

Dat wil het talent voorlopig nog even op de ITF-toernooien gaan doen, een niveau onder de WTA Tour. "Misschien dat ik binnenkort ook wel aan wat kwalificaties voor WTA-toernooien mee ga doen", is ze wel ambitieus. Dat ze door het aannemen van een wildcard voor Rosmalen de kwalificaties voor Wimbledon mist, vind ze niet zo'n groot probleem. "Ik heb hier bewust voor gekozen en het was een mooie ervaring. Hopelijk speel ik volgend jaar op Wimbledon."