Stekelenburg heeft geen haast

Olga Kroeders

Maarten Stekelenburg staat in de belangstelling van AS Roma. De keeper van Ajax wil echter geen overhaaste beslissingen nemen en neemt volgens zijn zaakwaarnemer de tijd.

Het contract van Stekelenburg bij Ajax loopt nog een seizoen door. Wanneer een contractverlenging uitblijft moet de keeper van het Nederlands elftal deze zomer verkocht worden om te voorkomen dat hij transfervrij de club verlaat. Omdat de transfermarkt vrijwel altijd pas wat aan de late kant op gang komt, wil Stekelenburg pas in een later stadium een beslissing nemen en ziet hij het niet zitten om nu al met geïnteresseerde partijen om de tafel te gaan zitten.

"Er is voldoende belangstelling voor Maarten, dat klopt", bevestigt zijn agent Rob Jansen tegenover De Telegraaf. "Maar het heeft soms ook met bewuste keuzes te maken." Dit wil overigens niet zeggen dat een transfer naar de Serie A wordt afgehouden. Volgens De Telegraaf ziet het er naar uit dat Stekelenburg de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewoon bij Ajax begint.

Stekelenburg is niet de enige keeper die in de belangstelling staat van AS Roma. Ook is er interesse voor Sergio Romero van AZ. De doelman van de Alkmaarders stuurde vorige zomer al aan op een vertrek, maar toen kwam het er niet van. Romero hoopt nu deze transferperiode de overstap te maken.