Ferrari verrast door goede prestaties

Peterselieman

Het Formule 1-team van Ferrari zat er in de kwalificatie in Canada goed bij. Achter polesitter Sebastian Vettel klokte Fernando Alonso de tweede tijd en teamgenoot Felipe Massa pakte de derde startplaats, dit tot verrassing van henzelf, te meer omdat het verschil met de poletijd niet erg groot was.

"We zaten twee tienden achter Red Bull Racing, wat veel beter is dan we verwacht hadden en veel beter dan in de eerste zes races. We zijn blij met de prestaties van de auto die het hele weekend al goed aanvoelt. Ik kijk dan ook uit naar morgen," zei Alonso. "Het voelt goed om weer vooraan te rijden en dichtbij het gevecht om poleposition. Dat Felipe ook in de top drie rijdt is goed voor het teamresultaat."

Alonso gaat er van uit dat Ferrari ook morgen sterk zal zijn. De Spanjaard houdt sterk rekening met een regenrace en dat de McLarens van Lewis Hamilton en Jenson Button meer voor die omstandigheden afgesteld zijn. Hierdoor durft hij nog geen voorspelling te maken over wie er zal gaan winnen.