Ruijgh wil zich op alle vlakken verbeteren

Olga Kroeders

Vacansoleil-renner Rob Ruijgh doet het goed in het Critérium du Dauphiné. De 24-jarige Limburger komt vrijwel iedere dag als beste Nederlander aan. "Ik voel me goed", vertelt Ruijgh aan Novum Nieuws. "De laatste dagen zijn goed gegaan, dus dat hoop ik vast te houden tot en met zondag."

Alleen in de proloog en de tijdrit liet Ruijgh flink wat tijd liggen. Ziet hij nog ruimte voor verbetering? "Absoluut. Ik wil me eigenlijk op alle vlakken verbeteren, maar vooral de tijdrit moet ik nog bij gaan schaven." Aan de andere kant relativeert Ruijgh zijn mindere presteren ook. "Als je ziet dat ik tegen mannen rijd die in windtunnels testen, dan mag ik niet eens mopperen."

Voor de laatste twee ritten hoopt Ruijgh zijn goede optreden voort te kunnen zetten. "Het zijn lastige dagen. Etappes met aankomsten bergop. Normaal gesproken moet mij dat liggen, maar ik bekijk het van dag tot dag."

Ruijgh staat na vijf etappes op ruim vier minuten van leider Bradley Wiggings op de zeventiende plaats. De Dauphiné duurt nog tot en met morgen.

Vandaag staat de koninginnenrit van Les Gets naar Le Collet d'Allevard van de buitencategorie op het programma. Morgen volgt nog een zware slotrit met een beklimming van de buitencategorie en de aankomst op La Toussuire, een berg van de eerste categorie.