Veldhuis verrast Kromowidjojo op NK

Stefan (sportfreak)

Ranomi Kromowidjojo heeft op de Nederlandse kampioenschappen zwemmen in Eindhoven een verrassende nederlaag geleden op de 50 meter vrije slag. Marleen Veldhuis tikte 0,08 seconde eerder aan.

Kromowidjojo, afgelopen december nog wereldkampioene kortebaan op deze afstand, blijft rustig onder de nederlaag. Ze beschouwd het als een gewone training. "We hebben vandaag na de ochtendseries nog gewoon doorgetraind, dus de echte 'power' ontbrak", zei Kromowidjojo, die ook technisch tevreden was over haar race. "De tijd was sneller dan gedacht, dus ik mag niet klagen."

Ook voor Veldhuis was deze wedstrijd echter niet meer dan een training in aanloop naar het WK later dit jaar in Shanghai. "Voor nu, tijdens een trainingsperiode, is dit een goede tijd", sprak mama Veldhuis, die vorig jaar juli van een dochter beviel. "Het zegt dat ik op de goede weg ben. Ik heb ten opzichte van april, toen ik aan de Swim Cup meedeed, een stap gemaakt. Dat merkte ik al tijdens de trainingen, maar dan is het fijn als dat ook in een wedstrijd eruit komt."