Vennegoor of Hesselink verlaat Rapid Wien

Peterselieman

Jan Vennegoor of Hesselink vertrekt na een seizoen bij Rapid Wien. De 32-jarige aanvaller en de Oostenrijkse club bereikten vrijdag een akkoord over het ontbinden van zijn contract. Vennegoor of Hesselink meldt dat op de website van zijn zaakwaarnemer Sports Promotion.

"Ik denk dat er vanaf het begin sprake is geweest van een ongelukkig huwelijk", vertelt de negentienvoudig Oranje-international. "We wilden samen voor de hoofdprijzen gaan. Helaas is dat er niet uitgekomen." Rapid Wien eindigde op een teleurstellende vijfde plaats en het aandeel van Vennegoor of Hesselink was gering met twee doelpunten in tien competitiewedstrijden.

De voormalig aanvaller van FC Twente, PSV, Celtic en Hull City kampte met het nodige blessureleed. "Kleine blessures, dat wel, maar vervelende en soms langdurige. Die hebben me te veel wedstrijden gekost. Het was tegenstrijdig allemaal, want ik voelde me daarnaast fitter dan ooit tevoren. Maar het paste wel in dit seizoen."

Voor Vennegoor of Hesselink is het nog niet duidelijk waar hij komend seizoen speelt. "Ik sta wat dat betreft open voor alles. Ik ben pas 32, helemaal fit en voel aan mezelf dat ik me wil revancheren voor het afgelopen jaar. Dat lijkt mij een prima drijfveer om er komend seizoen weer vol voor te gaan."


Vennegoor of Hesselink verlaat Rapid Wien (Foto: Novum)