GP van Bahrein toch afgelast

Peterselieman

De Grand Prix van Bahrein zal dit jaar toch niet doorgaan. Vorige week werd de Formule 1-race door de FIA terug op de kalender gezet, waarna er een storm van kritiek en verontwaardiging losbarstte. De organisatoren van de race hebben hier nu gehoor aan gegeven en gemeldt dat de race afgelast is en er gehoopt wordt dat het circus volgend jaar wel komt.

"Bahrein zou natuurlijk enorm blij zijn geweest indien de race op 30 oktober, zoals besloten door de WMSC, was doorgegaan, maar het is inmiddels duidelijk geworden dat dit niet kan gebeuren en we respecteren dat. Bahrein heeft altijd een positieve rol willen spelen in de ontwikkeling van de Formule 1 en we hebben dan ook niet de wens dat de coureurs, teams en fans het plezier kwijtraken door het uitbreiden van de kalender," zei de voorzitter van het circuit in Bahrein, Zayer R. Alzayani, in een verklaring.

"In het belang van de sport zullen we het terugplaatsen van de race niet najagen en we kijken ernaar uit om de teams, hun coureurs en fans volgend jaar weer te verwelkomen. We willen al onze fans, medewerkers, sponsoren en andere partijen ook bedanken. We weten dat de beslissing van dit jaar teleurstellend was. Ook willen we de FIA, het FOM en de Bahreinse autosportfederatie voor al het begrip bedanken," zei hij.

De race is overigens nog niet officieel van de kalender geschrapt. De FIA moet dit bevestigen, maar dat lijkt slechts een formaliteit te zijn. De Grand Prix van India kan dan weer naar de oorspronkelijke datum van 30 oktober teruggezet worden.