El Ahmadi denkt aan 'iets' over de grens

Olga Kroeders

Karim El Ahmadi lijkt zich op 26 juni in Rotterdam te moeten melden als Feyenoord aan de voorbereiding op komend seizoen begint. Een langer verblijf bij Al Ahli is geen optie.

"Al Ahli is een leuke club en ik heb er enkele mooie maanden gehad", zegt El Ahmadi in het Algemeen Dagblad. "Maar het niveau van de competitie is gewoon te laag. Het is vergelijkbaar met de zwakste ploegen in de Eredivisie, al behoort Al Ahli tot de beste ploegen. De clubleiding wilde graag met mij verder, maar ik zie het zelf niet zitten. Ik wil weer op niveau voetballen in Europa."

Voorlopig lijkt hij bij Feyenoord te blijven. "Mijn contract bij Feyenoord loopt nog door tot medio 2013. Als er geen andere club komt om mij over te nemen, dan begin ik gewoon aan het seizoen in Rotterdam. Maar iedereen kent de situatie. We proberen voor die tijd tot een oplossing te komen, maar eenvoudig is dat niet."

Een binnenlandse transfer ziet El Ahmadi niet gebeuren. "Want er is nauwelijks geld in Nederland. Ik denk toch meer aan 'iets' over de grens. Maar het zal niet eenvoudig worden. Feyenoord heeft heel veel middenvelders in huis en zoekt vooral versterking in de voorhoede. Mijn vertrek is beter voor de club, er moet wel snel duidelijkheid komen. Feyenoord moet verder en ik ook."