Blake krijgt wildcard voor Wimbledon

Olga Kroeders

James Blake heeft een wildcard gekregen voor Wimbledon. De Amerikaanse tennisser, die ooit vierde op de wereldranglijst stond, vervangt de Fransman Paul-Henri Mathieu. Denis Gremelmayr kreeg ook een startbewijs. De Duitser is de vervanger van Thiemo de Bakker die het grasseizoen aan zich voorbij laat gaan.

Richard Berankis haakte bij de mannen ook af. De Fransman Florent Serra neemt de plaats in van de nummer 97 van de wereld. Eerder kregen Arnaud Clément, Alejandro Falla, James Ward, Daniel Cox en Daniel Evans een startbewijs voor het grastoernooi in Londen.

Bij de vrouwen was al bekend dat Dinara Safina niet zal deelnemen aan Wimbledon. De Française Pauline Parmentier is de vervangster van de voormalig nummer één van de wereld. Behalve Parmentier kregen ook Vesna Dolonts, Anastasiya Yakimova, Olga Govortsova, Patricia Mayr-Achleitner en Kateryna Bondarenko een wildcard.

De organisatie van het grastoernooi gaf eerder al startbewijzen aan de Britse tennissters Naomi Broady, Katie O'Brien, Laura Robson, Heather Watson en Emily Webley-Smith.

Wimbledon begint maandag 20 juni en duurt tot en met zondag 3 juli.