Ferrari vindt oorzaak probleem harde banden

Peterselieman

Het Formule 1-team van Ferrari denkt de oorzaak te hebben gevonden voor de problemen met de harde banden van Pirelli. In Barcelona kregen de Italianen het rubber niet werkend, waardoor Fernando Alonso op een ronde van de winnaar als vijfde afgevlagd werd, terwijl hij eerder in de race nog aan de leiding reed.

Technisch directeur Pat Fry zegt dat een oplossing in de maak is. "We begrijpen waar het vandaan komt en werken er aan. De harde banden aan de praat krijgen is vrij lastig en kleinere teams hadden daar ook last van. Het harde rubber overdreef onze tekortkomingen en hopelijk behoort dat nu tot de verleden tijd. We zijn er in elk geval mee bezig om het op te lossen," zei Fry die weet dat komend weekend in Canada de harde banden in ieder geval niet gebruikt worden.

"Voor Canada hebben we wat nieuwe onderdelen voor de diffuser en de achtervleugel, wat een redelijke stap voorwaarts zou moeten inhouden. Het is een continue ontwikkeling die deel uitmaakt van de gebruikelijke jacht op downforce. Hopelijk dichten we het gat naar de top verder."