Heitinga: "Ajax is niet aan de orde geweest"

Niels (DerMeister)

John Heitinga sluit een vertek bij Everton deze zomer niet uit. Voor een terugkeer naar "zijn cluppie" Ajax vindt hij het nu echter nog te vroeg.

Heitinga vindt het jammer dat hij met Everton voor het tweede achtereenvolgende jaar geen Europees voetbal speelt. "Dat is een groot gemis", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Je zoekt als sportman het hoogste podium. Je wil je verbeteren, je onderscheiden. Everton is een echte, geweldige volksclub."

"De ambiance in Goodison Park is ongekend, we spelen in een fantastische competitie, maar ik sluit deze zomer helemaal niks uit. Ik heb nog drie jaar te gaan, wil best doorgaan, maar er zou zich best een nieuwe mogelijkheid kunnen aandienen. Dan ga ik nadenken over een vertrek", vertelt hij in Montevideo waar hij verblijft met het Nederlands elftal.

Ajax heeft zich niet bij Everton voor hem gemeld, zegt Heitinga. "Ajax is niet aan de orde geweest voor mij. Het is mijn cluppie en ik keer er op een dag terug, maar nu zeker niet. Ik ben 27 jaar oud en ben pas drie jaar weg. Ik heb nog zó veel te leren. Ik wil eerst genieten van het buitenland. Maar ik zeg het eerlijk: als ik op dinsdag of woensdag of zelfs op donderdag op de bank lig en ik zie de Champions League en de Europa League dan baal ik dat ik een vrije dag heb."