AZ brengt nieuw bod uit op Boymans

Olga Kroeders

AZ heeft een nieuw bod weggelegd bij VVV-Venlo voor spits Ruud Boymans. Een eerdere aanbieding van de club uit Alkmaar werd door VVV naar de prullenbak verwezen.

VVV heeft het bod van AZ inmiddels in beraad. "Het gaat de goede kant op", zegt VVV-directeur Mario Captein in het Algemeen Dagblad. "We zullen AZ eerdaags antwoorden, maar dit bod is een stuk beter dan het eerste."

Het contract van Boymans loopt tot de zomer van 2012. Een nieuw contract in Venlo ziet Boymans niet zitten en hij heeft zijn zinnen dan ook gezet op een transfer. De 22-jarige aanvaller scoorde afgelopen seizoen elf keer in de competitie en had daar dertig wedstrijden voor nodig. Dit was voor AZ genoeg om een bod weg te leggen bij VVV. Hoe hoog het bod is, is onbekend.

AZ is overigens niet de enige club die Boymans hoopt in de lijven. Ook ADO Den Haag hoopt op de komst van de spits. De ploeg van John van den Brom hoopt op een nieuwe spits nu Dmitry Bulykin waarschijnlijk vertrekt uit Den Haag. Hij wordt gehuurd van Anderlecht.