Live: Ubisoft E3-persconferentie

Christopher (Wumbo7)

Om 23:30 zal op de E3 de persconferentie van Ubisoft beginnen. Tijdens deze persconferentie hopen we natuurlijk glimpen op te vangen van onder andere de nieuwe Assassin's Creed. We weten dat Revelations eraankomt, maar dat is natuurlijk niet de enige interessante game.

Zou Ubisoft dan toch komen met Beyond Good & Evil 2? Zullen we een nieuwe Rainbow Six meemaken of mag Sam Fisher het toneel weer betreden? Hopelijk worden we wijzer door Ubisofts E3-persconferentie.

De persconferentie is geweest. Lees hieronder de belangrijkste dingen uit de presentatie terug.

[0:46] De persconferentie is voorbij. Ubisoft loves you. Al 25 jaar dus. Stay tuned. We zijn over iets minder dan anderhalf uur terug met Sony.

[0:42] Combat ziet er vloeiend uit. Counteren is nog steeds aanwezig. Ezio mag gebruik maken van nieuwe mechanieken, zoals een vlammenschietend kanon op een schip. Er is al veel actie te zien in de game. Zo trotseert Ezio brandende schepen en springt van schip naar schip. "Sorry for the delay".

[0:39] Ze starten een demonstratie van de game. Ezio heeft een grijs baardje. Ezio is zijn truukjes nog niet verleerd. De rookbommen zijn nog aanwezig. En de assassinations zien er ook weer creatief uit.

[0:36] In het filmpje vecht Ezio met soldaten. Uiteindelijk wordt hij omsingeld en meegenomen. Hij dreigt te worden opgehangen, maar vlak voor het einde van het filmpje draait de man zich om. Fade to black.

[0:35] Assassin's Creed: Revelations komt eraan. Alexandre Amancio en Martin Schelling van Ubisoft Montreal komen op het podium. Ze vertellen over het verhaal van Ezio, Revelations zal z'n laatste hoofdstuk staan. Hij gaat dan op zoek naar de geheimen van Altaïr. Filmpje begint.

[0:34] Assassin's Creed, maar dan retro. De retro-trailer lijkt een beetje op Assassin's Creed voor de iDevices.

[0:32] Ubisoft toont een nieuw deel van hun fitnessgame-serie. Your Shape.

[0:31] Rocksmith zal in oktober in Amerika uitkomen. De Rocksmith-tourbus zal ervoor zorgen dat mensen de game van te voren kunnen proberen in hun eigen stad.

[0:29] Rocksmith zal een gitaargame zijn waar de controller een echte gitaar zal zijn. Zo kan men makkelijk gitaar leren spelen volgens de mensen in het filmpje. Voor deze game heb je, zoals eerder bekend, dus een echte gitaar nodig.

[0:28] Tony Key komt op. Just Dance bracht families samen, aldus Key. Just Dance 3 zal voor alledrie de consoles uitkomen. Tony begint over Rocksmith. Er start een filmpje.

[0:26] Just Dance 3 zal de mensen nog steeds aan het dansen houden. In een trailer/teaser zien we honderden mensen dansen met de Wii-mote in de hand. Katy Perry is ook van de partij in het filmpje. Dynamite. De game staat gepland voor oktober 2011.

[0:25] Hoe zou een dansgame er op de Commodore 64 uitzien? Dat tonen ze ons nu.

[0:23] De game bevat een variant van het Japanse "Hole in the wall". De game zal als vanouds weer bestaan uit minigames.

[0:22] De presentatie wordt door middel van augmented reality via Kinect onderbroken. Konijnen bespringen de man opeens. Met twee man spelen ze 'Whack-a-rabbid'.

[0:21] Rabbids komen er weer aan. Ze zullen na de Wii nu ook voor Kinect verschijnen. Antoine Henry, game designer, zal ons meer vertellen.

[0:20] Via 'Mania'-planet proberen ze hun games te verbinden.

[0:18] In-game footage TrackMania 2: Canyon. De game ziet er grafisch goed uit. Met 200 racers op een baan moet haalbaar zijn.

[0:16] Anne Blondel-Jouin komt op met een vrouwelijke compagnon, Adrienne Pechienne. Ze kondigen Trackmania 2 voor de PC aan. De game zal 'online racing at its best' zijn.

[0:11] De demo eindigt explosief met een raket van bovenaf, waardoor helikopters uitgeschakeld worden. Op de E3 is de multiplayer speelbaar. Hopelijk krijgen we daar van onze crew meer intel van. Er zal ook een Ghost Recon-MMO komen voor de PC. Deze zal gratis zijn. Wellicht halen ze hun winst uit de microtransacties van onder andere wapens en armor.

[0:09] Via zogenaamde marks probeert het team de targets een voor een uit te schakelen. Hun stealth-actie mislukt, nu wordt het uitgevochten in een vuurgevecht. De game lijkt steeds meer op een normale third person shooter te lijken in plaats van op de stealth-game die het eens was.

[0:07] Panelen schuiven opzij, de game wordt blijkbaar door vier mensen co-op gespeeld. Door middel van een tactische overview wordt het missieplan gemaakt.

[0:05] Er wordt een demonstratie gegeven van Ghost Recon. De missie begint in een moerassig gebied. Tactisch worden de vijanden stealth omgebracht.

[0:02] Er wordt gesproken over Ghost Recon. De serie bestaat tien jaar. Er wordt een retro-filmpje getoond van hoe Ghost Recon er wellicht twintig jaar geleden had uitgezien.

[23:59] Er wordt een filmpje gestart waar ze over Kuifje de game praten. Games zijn ook leuk voor families. Het filmpje toont gevarieerde gameplay, waar gereden wordt op een motor met zijspan, gespeeld wordt vanuit het perspectief van de hond van Kuifje en er ook actie te zien is.

[23:57] Nieuwe World War 2-shooter, Brothers in Arms: The Furious Four. Een trailer begint bruut door een bijl in iemands gezicht. Vervolgens wordt iemand belaagd door een elektrisch wapen en slaat ook de rest van het team met creatief geweld toe. Brothers in Arms lijkt dus volledig veranderd te zijn.

[23:56] Randy Pitchford van Gearbox betreedt het podium. Hij benadrukt hoe belangrijk je bro's zijn in Brothers in Arms. Er komt een nieuwe WOII-shooter.

[23:55] De titel van de game is inderdaad Far Cry 3. Gepland voor 2012.

[23:53] Jason Brody is niet vies van wat messengeweld en steekt zo twee mannen neer waarna hij de derde doodt door zijn mes te werpen.

[23:50] Jason wordt op een gegeven moment uitgescholden en mishandeld door een kwaaie man en komt zo vastgebonden en wel onder water terecht. Boven water gekomen neemt hij iemands wapen met geweld over.

[23:48] Als Jason Brody speel je in een exotisch ogende game. Far Cry?

[23:47] Oneindig veel missies, groundbreaking multiplayer. Dit moet ervoor zorgen dat je nooit uitgespeeld raakt met Driver: San Francisco. Nu komen Dan Hay en Jamie Keen op, van Ubisoft Montreal.

[23:44] Retro-versie driver teaser. Hierna kondigt Priceman Driver: San Francisco aan. Deze game gaat terug naar de roots. Ruig rijden, politie ontwijken, lekkere muziek.

[23:41] Mr. Cafeine, Aaron Priceman komt op. Terugblik op hoe de wereld vroeger was. Charlie Sheen, pre-Tiger Blood. Gaming is de laatste 25 jaar veranderd. Pick-up lines voor game-meisjes. "Show you my Wii." "We should Kinect"

[23:40] Ze eindigen de demonstratie met een leuk 'Ubisoft is 25-jaar'-grapje.

[23:39] Je kan ook bepaalde gadgets/wapens gebruiken in de game. "This demo is crazy."

[23:37] Onderwater-level met Rayman en Glowbox. Achtervolgd door een rare slang. De twee characters kunnen ook met elkaar 'vechten', maar ze houden wel van elkaar hoor.

[23:35] Co-op wordt er gespeeld. Rayman en Glowbox. Leuke westernmuziek op de achtergrond. Vervolgens een level met tetrisblokjes en -geluid. 2D Rayman als vanouds.

[23:34] Demonstratie Rayman Origins begint. Ziet er kleurrijk en artistiek uit.

[23:33] Ubisoft bestaat 25 jaar. Maker Rayman zal over Rayman Origins vertellen. Michel Ancel.

[23:32] Yves Guilmot komt op.