Afzeggingen Engeland verbazen Sir Brooking

Olga Kroeders

Oud-international Sir Trevor Brooking is verbaasd over de golf van afzeggingen rond het Engelse nationale team. De commentator van de BBC snapt niet dat iemand weigert uit te komen voor zijn land. "We hebben het over spelen voor je land," meldt Brooking aan de BBC. "Al was ik nummer 23 op de lijst, ik zou op komen dagen."

De opmerking van Brooking, die zijn stem verleende aan het computerspel Pro Evolution Soccer, volgt op berichten in de Engelse pers dat Peter Crouch niet meer voor de Britten uit wil komen zolang de Italiaanse bondscoach Fabio Capello aan het roer is. De spits van Tottenham Hotspur werd zaterdag naar de tribune verwezen voor het EK-kwalificatieduel met Zwitserland (2-2).

Wes Brown van Manchester United en doelman Paul Robinson van Bolton Wanderers, beiden 31, beëindigden dit seizoen hun internationale voetbalcarrière. Birmingham City-doelman Ben Foster (28) kondigde een sabbatical aan. "Als ik op mijn 41e zou worden opgeroepen zou ik zijn gekomen, ook al had ik een modderfiguur geslagen," doet Brooking de keuze van deze spelers af.

Jack Wilshere (19) zegde onlangs op advies van Arsenal-trainer Arsène Wenger af voor het EK onder 21 vanwege vermoeidheidsverschijnselen. In 2007 deed vleugelaanvaller David Bentley hetzelfde. Brooking, tevens directeur voetbalontwikkeling van de Engelse FA, kan het niet verkroppen dat spelers hun club verkiezen boven hun land. "Ik vind dat verbazingwekkend."