Doornbos wil weer IndyCars gaan rijden

Peterselieman

Robert Doornbos wil in de toekomst weer in de IndyCar Series gaan rijden. De Nederlander bewaart goede herinneringen aan deze Amerikaanse raceklasse. Zo ver is het nog lang niet, want komend weekend zal de Rotterdammer in de Superleague Formula in Assen gaan rijden voor Team Nederland.

"Hoe moeilijk het ook is, de Formule 1 heb ik inmiddels uit mijn hoofd gezet. Dat is alleen mogelijk met veel sponsorgeld en dan rij je nog niet bij een topteam. Ik wil een heel seizoen IndyCar Series rijden, dat is mijn doel als sportman. Ik wil sowieso meedoen aan de Indy 500. We hebben veel contact met Andretti Autosport om volgend jaar de vierde wagen te besturen. In 2012 wordt het nieuwe chassis van Dallara geïntroduceerd en dan wil ik erbij zitten," zei Doornbos tegen RaceXpress.

De Nederlander reed in 2009 voor het laatst in de IndyCar Series en wil graag opnieuw naar de Verenigde Staten. "Ik wil echt terug. Dan Wheldon zat ook alleen thuis en had een sponsor gevonden om de Indy 500 te rijden. Uiteindelijk won hij hem zelfs. Dat laat zien dat je elke kans moet grijpen, al wil ik niet meer alleen in de achterhoede rijden," zei Doornbos die het na de Indy 500 van afgelopen weekend behoorlijk voelde kriebelen.