Rooney: "Iedereen zal Scholes missen"

André

Paul Scholes zet een punt achter zijn loopbaan, zo maakte hij dinsdag bekend. Wayne Rooney zal de routinier missen. De verloren Champions League-finale tegen FC Barcelona was het laatste duel van Scholes in het shirt van Manchester United, de club die hij zeventien jaar diende.

"Hij zal gemist worden", reageert Rooney op het besluit van Scholes. "We wisten dat Paul een besluit zou nemen, maar ik had niet verwacht dat hij dat nu al zou doen. Iedereen vindt het jammer dat hij stopt met voetballen. Paul is fantastisch geweest voor United en voor Engeland. Hij heeft dit seizoen niet veel in de basis gestaan en dat heeft meegewogen bij zijn beslissing om te stoppen."

"Paul is de beste speler waar ik ooit mee en tegen heb gespeeld. Hij is best klein, maar het is erg moeilijk om de bal van hem te pakken. Elke United-fan zal hem missen", besluit Rooney zijn lofzang over zijn landgenoot, die bij United grossierde in prijzen.

Op Engelse bodem won Scholes tien keer de Premier League, drie keer de League Cup, drie keer de FA Cup en zeven keer de Community Shield. Scholes maakte in 1994 zijn debuut bij de club waar hij nu ook stopt. In zeventien seizoenen vertrok hij nooit.