FIA: "Uitloopzone tunnel Monaco vergroten"

Peterselieman

Autosportfederatie FIA wil dat de uitloopzone bij het uitkomen van de tunnel op het circuit van Monaco vergroot wordt. Afgelopen weekend crashten de bolides van Nico Rosberg en Sergio Perez zwaar op deze plek. Door een kraan te verplaatsen zou er meer ruimte moeten komen.

De coureurs remmen bij het uitkomen van de tunnel over de hobbels af voor de chicane. De crashes van Karl Wendlinger en Jenson Button hebben er al voor gezorgd dat er meer ruimte is ontstaan, maar afgelopen weekend bleek dit niet genoeg te zijn. Rosberg miste bij zijn crash de afscheiding voor de kraan maar nipt, terwijl Perez er in de kwalificatie vol in klapte.

De afscheiding staat er om een kraan te beschermen. Deze staat nu voor een rij bomen, maar door de kraan te verplaatsen kan twintig meter extra ruimte worden gevonden, zo meldt Formule 1-journalist Adam Cooper. Crashes bij het uitkomen van de tunnel leveren vaak safety cars of rode vlaggen op, iets waar de FIA van af wil. Na de crash van Perez werd al overwogen om de kraan te verplaatsen, maar door gebrek aan tijd werd hier van af gezien.