[RG] Titelverdedigster Schiavone naar halve finale

Olga Kroeders

Francesca Schiavone blijft zicht houden op een tweede titel op rij op het gravel van Roland Garros. De als vijfde geplaatste Italiaanse, die vorig jaar in Parijs voor het eerst in haar carrière een grandslamtoernooi won, bereikte ten koste van Anastasia Pavlyuchenkova (14) de halve finale: 1-6, 7-5, 7-5. Daarin speelt ze tegen Svetlana Kuznetsova (13) of Marion Bartoli (11).

Pavlyuchenkova leek op Court Philippe Chatrier voor de zoveelste verrassing in het vrouwentoernooi te zorgen. De pas 19-jarige Russische, voor het eerst in haar carrière in de kwartfinale van een grandslamtoernooi, won de eerste set binnen een halfuur tijd en liep in de tweede snel uit naar een 4-1 voorsprong.

De ervaren Schiavone liet zich echter niet van de wijs brengen en knokte zich knap terug in de wedstrijd. Een break in de elfde game leverde de 30-jarige Milanese de tweede set op. In het beslissende bedrijf zag Schiavone de Russin terugkomen van een 5-1 achterstand, maar iets later trok ze op haar derde matchpoint de wedstrijd alsnog naar zich toe.