Conte als trainer terug bij Juventus

Olga Kroeders

Antonio Conte is de komende twee seizoenen de trainer van Juventus. Dat meldt de Italiaanse club op zijn website. De voormalig speler van de club volgt Luigi del Neri op, die eerder deze maand werd ontslagen.

De 41-jarige Conte moet Juventus weer terugbrengen aan de Italiaanse top. De laatste twee jaar kon Juve zich niet mengen in de titelstrijd. Het eindigde ook dit jaar op een teleurstellende zevende plaats.

Conte had het afgelopen seizoen Siena onder zijn hoede. Met die club eindigde hij als tweede in de Serie B, waarmee promotie naar de Serie A werd afgedwongen. De twintigvoudig Italiaans international was eerder trainer van Arezzo, Bari en Atalanta.

De Italiaan speelde zelf dertien jaar voor Juventus. De middenvelder kwam in 1992 over van Lecce, waar hij zeven seizoenen actief was geweest. Met de Oude Dame won hij onder meer vijf landstitels, de UEFA Cup en de Champions League. In 2004 stopte Conte met voetballen, waarna hij twee jaar later als assistent bij Siena zijn trainerscarrière begon.