Scholes zet punt achter loopbaan

Olga Kroeders

Paul Scholes heeft besloten om zijn carrière per direct te beëindigen. De 36-jarige middenvelder van Manchester United meldt dat  op de website van de Engelse kampioen. De 66-voudig Engels international speelde zijn hele loopbaan voor United en treedt na de zomer toe tot de technische staf van club uit de Premier League.

"Het was geen eenvoudige beslissing, maar voor mij is het juiste moment gekomen om te stoppen", licht Scholes zijn besluit toe. "Ik ben een man van weinig woorden, maar ik kan zeggen dat het een geweldige eer is om zo'n lange en succesvolle carrière bij Manchester United te hebben gehad." De rossige middenvelder stond sinds 1992 onder contract bij United en speelde 465 competitieduels voor de Red Devils.

Manager Sir Alex Ferguson is lovend over Scholes. "We gaan een ongelofelijke speler missen. Paul is altijd trouw gebleven aan deze club en ik ben blij dat hij vanaf volgend seizoen bij de technische staf zit."

Scholes werd maar liefst tien keer kampioen onder Ferguson. Daarnaast pakte hij drie keer de FA Cup, twee keer de Champions League en tweemaal de Wereldbeker voor clubteams. Scholes won ook nog zeven keer de Community Shield en was met United drie keer de sterkste in de League Cup.