Cyberaanval op Lockheed Martin

Redactie

Hackers hebben een grote en hardnekkige cyberaanval uitgevoerd op defensiebedrijf Lockheed Martin, producent van onder meer de Joint Strike Fighter. De hackers zijn er volgens het bedrijf niet in geslaagd gevoelige informatie in handen te krijgen.

Het Amerikaanse ministerie van Veiligheid en het Pentagon bevestigen dat de informatiesystemen van de fabrikant zijn aangevallen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei geen nadelige gevolgen te verwachten. Het effect van de aanval zou minimaal zijn.

Het ministerie van Veiligheid onderzoekt met het Pentagon waar de aanval vandaan komt en hoe groot die is opgezet. Ook gaan ze na hoe ze het risico in de toekomst kunnen minimaliseren.

De aanval werd vorige week zaterdag geopend en 'vrijwel direct' opgemerkt. Toen zijn meteen maatregelen genomen. Zo kan het personeel niet meer op het netwerk waar de hackers zich op richtten. "Onze systemen zijn niet gekraakt. Ze hebben geen informatie over klanten, programma's of personeel in handen gekregen", stelt Lockheed Martin. Het veiligheidsteam van het bedrijf is nog steeds bezig de toegang tot het netwerk te herstellen.