[Giro] Kruijswijk vol vertrouwen voor tijdrit

Frank (franklop)

Steven Kruijswijk staat op dit moment negende in het algemeen klassement van de Giro d'Italia. De renner van de Rabobank ging gisteren in de rit naar Sestrière met de besten mee, waardoor hij in de top tien terecht kwam van de stand. Deze positie hoopt hij in de slottijdrit van vandaag te verdedigen.

"Ik heb al eerder laten zien een goede tijdrit te kunnen rijden. Dat geeft genoeg vertrouwen om in de tijdrit voluit mijn plek te verdedigen," aldus Kruijswijk tegen Rabosport, die verder liet weten dat hij gisteren met de gedemarreerde renners mee wilde springen maar besloot het niet te doen.

"Je weet dat het de laatste twee kilometers toch volle bak zal gaan en de kans is dan groot dat ze terugkomen. Kijk bijvoorbeeld naar Menchov vandaag, die we weer terugpakken. Stel dat je dan je benen leegrijdt, dan kun je ook weer tijd verliezen. En het ging deze etappe juist zo goed dat de winst die ik zou maken, ik ook niet op het spel wilde zetten. Uiteindelijk sta ik nu in de top tien en daar gingen we voor."

Kruijswijk gaat er vandaag alles aan doen om deze positie te behouden. "Ik moet de tijdrit morgen gewoon voluit rijden, dan zien we na de finish wel hoe ik het gedaan heb. Maar de benen zijn de laatste dagen goed, dus dat kan niet in één dag weg zijn. Bovendien heb ik ook eerder laten zien dat ik een goede tijdrit in de benen heb. Ik kan het echt wel. Dat samen geeft genoeg vertrouwen om morgen voluit mijn plek te verdedigen."