Ferguson: ''Messi nooit kunnen controleren''

Olga Kroeders

Sir Alex Ferguson was na de verloren finale uiteraard teleurgesteld, maar gaf toe dat de beste ploeg er met de cup vandoor was gegaan.

Ferguson erkende dat zijn ploeg ''de op een na beste was'', maar prees eerder de tegenstander dan dat hij zijn eigen team bekritiseerde. ''We zijn verslagen door een beter team. We wisten van tevoren dat Barça zo goed zou zijn en bereidden ons zo goed mogelijk voor. Onze trainingen in de aanloop naar dit duel waren van hoog niveau'', aldus Ferguson.

''Ze betoveren je met steekpasses en wij hebben nooit echt de grip op Lionel Messi gehad'', vervolgt Fergie zijn analyse over de wedstrijd. ''Ik denk dat Rooney ons weer levend maakte, maar ik had verwacht dat we na rust beter voor de dag zouden komen. Dat was niet zo.''

Ferguson gaf toe dat dit Barça stukken betert was dan het Barcelona waarvan hij in 2009 verloor en misschien was dit zelfs wel het beste team waar hij ooit tegenover heeft gestaan. ''Ik denk dat dit het beste team is waartegen we met United ooit hebben gespeeld''.