Heerlen Europees kampioen tafeltennis

Stefan (sportfreak)

De tafeltennissters van Li-Ning/Infinity Heerlen hebben de Europese titel voor clubteams in de wacht gesleept. In de finale van de ETTU Cup won het in eigen huis met met 3-2 van Berlin Eastside. De uitwedstrijd was vorige week al met 3-1 gewonnen.

Heerlen begon dus met een goede uitgangspositie aan de finale, maar in het eerste duel ging Li Jie verrassend onderuit tegen Song Ah Sim. lau Sui Fee won vervolgens voor de club uit Heerlen, maar daarna leed ook Li Jiao een onverwachte nederlaag tegen Gina Pota. Omdat Li Jie vervolgens haar tweede duel wel won tegen Andrea Bakula werd het 2-2 en was de overwinning binnen. In het overbodige vijfde duel gaf Song Ah Sim dan ook al na vijf punten 'geblesseerd' op.

Met het winnen van de ETTU Cup is de prijzenkast voor Heerlen compleet. De afgelopen twee seizoen won het Champions League, maar dat toernooi werd dit seizoen door te weinig deelnemers geschrapt. Heerlen kwam daardoor noodgedwongen uit in de ETTU Cup. "We hebben nu alles gewonnen wat we als club kunnen winnen", sprak een tevreden Li Jie. "Net als het Nederlands team hebben we als collectief gespeeld en de overwinning gepakt.Dat is de kracht van zowel Heerlen als de Oranjedames."