Meerkampster Schippers in wereldtop

Stefan (sportfreak)

Meerkampster Dafne Schippers is hard op weg zich te melden bij de wereldtop. De pas 18-jarige Nederlandse staat na de eerste dag van de sterk bezette meerkamp in het Oostenrijkse Götzis voorlopig op de derde plaats.

Schippers kwam tot persoonlijke records op de 100 meter horden, het kogelstoten en de 200 meter. Die laatste afstand won ze in 22,90, waarmee ze maar net boven het stokoude Nederlands record van Els Vader bleef (22,81). Die tijd was tevens genoeg voor een WK-ticket op de 200 meter aangezien de limiet op 23,10 staat.

de Britse Jessica Ennis gaat in Götzis aan de leiding met 4097 punten. Jessica Zelinka uit Canada staat tweede met 3797 punten. Schippers, die vorig jaar wereldkampioene werd bij junioren, bezet met 3767 punten de derde plaats. Met deze prestatie is Schippers hard op weg naar een WK-ticket voor de meerkamp en zelfs een olympische nominatie.

De andere Nederlanders komen er in Oostenrijk niet aan te pas.  Yvonne van Lange-Wisse bezet na de eerste dag de tiende plaats, Remona Fransen is twaalfde. Bij de mannen is Eelco Sintnicolaas zevende en Ingmar Vos veertiende.