Tegenvallende kwalificatie voor Renault

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus Renault GP was met hooggespannen verwachtingen naar Monaco afgereisd, maar tijdens de trainingen en kwalificatie konden Vitaly Petrov en Nick Heidfeld deze niet waar maken. Beide rijders strandden zelfs al in het tweede deel en konden hiervoor geen goede verklaring leveren.

"We moeten de snelheid hebben om tot de snelste tien te behoren," zei Petrov die er eerder dit jaar goed bij zat maar nu slechts de elfde tijd klokte. "We kunnen niet goed uit de voeten met de superzachte banden, ik krijg maar een paar tienden van mijn tijd af. We moeten onderzoeken waarom dat het geval is. We zouden een seconde sneller moeten zijn deze kwalificatie en het is nu aan ons om uit te vinden wat er fout ging. Hopelijk lukt het dan morgen beter te presteren, al moeten we de race zeer tactisch aanpakken omdat inhalen hier moeilijk is."

Teamgenoot Heidfeld kwam zelfs niet verder dan de zestiende stek. "Er waren geen problemen met de auto en ik had gewoon vrij baan in mijn vliegende ronde, dus ik weet het niet. We wisten donderdag al dat we nog veel moesten uitzoeken, maar ik had verwacht dat we in de toptien zouden staan. Helaas is dat niet het geval en is inhalen in Monaco een stuk lastiger dan in Barcelona. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren, maar er staat ons een zware race te wachten."