Birmingham City moet spelers laten gaan

Olga Kroeders

Birmingham City moet noodgedwongen afstand doen van zes spelers. Door de degradatie naar het Championship mag het zestal gratis vertrekken.

Technisch directeur Peter Pannu is van plan om zich te richten op promotie en zal daarvoor nieuwe spelers moeten aantrekken, zo laat hij weten aan diverse Britse media. "Het is jammer dat we afstand moeten doen van deze spelers, maar er zit niks anders op. We richten ons nu op nieuwe spelers", aldus de bestuurder.

De spelers die mogen vertrekken zijn Lee Bowyer, Sebastian Larsson, Kevin Phillips, Maik Taylor, Stuart Parnaby en Martin Jiranek. Voor deze spelers zal Birmingham City geen transfervergoeding ontvangen. In de contracten van de spelers stond een clausule die ze een tranfervrije status gaf in het geval van degradatie.

"We hebben onze strategie opgemaakt en willen het liefst direct weer promoveren naar de Premier League", vervolgt Pannu. "We weten welke spelers we hiervoor nodig hebben en zullen er alles aan doen om deze ook te laten komen", meldt de directeur.

Opvallend is dat Birmingham City ondanks de afdaling naar het Championship volgend seizoen wel uitkomt in Europa. In maart werd in de League Cup-finale van Arsenal gewonnen. Door de bekerwinst veroverde Birmingham een plaatsje in de voorronde van de Europa League.