[RG] Ook Wozniacki sneuvelt

Olga Kroeders

Daniele Hantuchova heeft voor de tweede grote verrassing in Parijs gezorgd. Nadat Arantxa Rus de als tweede geplaatste Kim Clijsters versloeg, liet de Slowaakse (28) de nummer één van de wereld Caroline Wozniacki kansloos. Hantuchova verpletterde de Deense binnen vijf kwartier met 6-1, 6-3.

Wozniacki trof in Hantuchova een tegenstandster in vorm en dat ondervond de Deense aan den lijve. Binnen een halfuur had de 29-jarige Slowaakse de eerste set te pakken. Hantuchova bleef ook daarna uitstekend spelen en liep in het tweede bedrijf snel uit naar een 4-0 voorsprong.

De als eerste geplaatste Wozniacki sputterde nog wel even tegen, maar moest niet veel later de Slowaakse feliciteren met de overwinning. In de volgende ronde treft de als 28e geplaatste Hantuchova Svetlana Kuznetsova uit Rusland, die met 6-0, 6-4 te sterk was voor de Canadese Rebecca Marino.

Ook de Française Marion Bartoli plaatste zich voor de laatste zestien. De nummer elf van de plaatsingslijst versloeg Julia Görges in drie sets: 3-6, 6-2, 6-4. Nadat de Duitse de eerste set had gewonnen, greep thuisspeelster Bartoli het initiatief en liet ze de overwinning niet meer uit haar handen glippen. In de achtste finale treft de Française Gisela Dulko uit Argentinië die eerder op de dag de finaliste van vorig jaar Samantha Stosur verraste.