Vierde Professor Layton komt er aan

Redactie

Professor Layton and the Last Specter is de naam van de vierde game uit de puzzelavonturenserie Professor Layton. Level-5, het Japanse bedrijf achter de populaire serie, heeft de titel als merknaam geregistreerd in de Verenigde Staten. Dat schrijft het Amerikaanse techweblog Siliconera. Het spel ligt in Japan al anderhalf jaar in de schappen.

Waarschijnlijk kondigt Nintendo Professor Layton and the Last Specter over anderhalve week aan tijdens haar persconferentie op de E3-beurs. Eerdere spellen uit de serie werden in het Nederlands vertaald. De Nederlandse titel van het nieuwe spel is nog niet bekend.

In de gameserie krijgen de spelers diverse puzzels voor hun neus die met logica, rekenkunde en inzicht opgelost moeten worden. Met het oplossen van de puzzels helpen ze Layton en zijn assistent Luke een groot mysterie te ontrafelen.

Hoewel het spel al sinds november 2009 uit is in het Verre Oosten is het tot een release in de VS en Europa tot op heden niet gekomen. Spellen uit de Professor Layton-serie zijn wereldwijd meer dan elf miljoen keer verkocht. In Japan is ook een avontuur voor de Nintendo 3DS verschenen, namelijk Professor Layton and the Mask of Miracle.