[Upd] Vorm verlaat Oranje, Ten Rouwelaar opgeroepen

Peterselieman

Michel Vorm is vrijdagochtend tijdens de training met Oranje geblesseerd geraakt aan zijn hand, zo meldt De Telegraaf. Of de keeper van FC Utrecht hierdoor de oefentrip naar Zuid-Amerika met het Nederlands Elftal moet laten schieten, is nog niet duidelijk. Doordat Maarten Stekelenburg al enige tijd afwezig is vanwege een gebroken duim, is Vorm nu eerste doelman van Oranje.

De andere twee goalies zijn Jasper Cillessen (N.E.C. Nijmegen) en Tim Krul (Newcastle United). Nederland speelt begin juni twee duels. Op 4 juni treft het Brazilië en vier dagen later is Uruguay de tegenstander. Of Vorm die duels gaat halen, is dus nog even afwachten.

Vorm hoopte zich met het Nederlands Elftal in de schijnwerpers van clubs te spelen. De doelman heeft aangegeven toe te zijn aan een volgende stap en wil de club uit de Domstad komende zomer het liefst verlaten.

Update:

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Jelle ten Rouwelaar opgeroepen. De doelman van NAC Breda zal in de selectie van het Nederlands Elftal, voor de oefenwedstrijden tegen respectievelijk Brazilië en Uruguay, als vervanger van de geblesseerde Michel Vorm fungeren.