[RG] Schoorel; "Ik was minder scherp"

Frank (franklop)

Thomas Schoorel werd vandaag in de tweede ronde van Roland Garros uitgeschakeld door Stanislas Wawrinka. De Zwitser versloeg de Nederlander in drie sets. Schoorel erkende dat hij niet goed genoeg was om te winnen.

"Ik speelde minder dan maandag. Ik was iets minder scherp, bewoog minder goed en serveerde minder. Al is het maar een paar procent, tegen iemand als Wawrinka is dat dodelijk," zei Schoorel na afloop van de partij. "Daarnaast pakte ik de kansen die ik kreeg niet en hij wel. Daarom staat hij in de top twintig en ik kom net aan top honderd. Ik wist al wat er nodig is om beter te worden en dat heeft hij me vandaag weer duidelijk gemaakt. Wawrinka was gewoon beter."

Schoorel was in zijn eersterondepartij door zijn rug gegaan en had daardoor niet kunnen trainen. "Misschien had dat ermee te maken dat het vandaag allemaal net wat minder was dan in mijn vorige partij. Ik zal de komende tijd en de rest van mijn carrière veel tijd aan mijn rug besteden. Ik heb op mijn achttiende al een hernia gehad. Ik heb een vlakke rug, zoals dat heet. Dat betekent dat mijn onderste wervels dicht op elkaar zitten."

Ondanks zijn verlies heeft Schoorel de afgelopen tijd wel genoten, een periode waarin hij ook twee challengers won. "Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen anderhalve week. Ik hoop volgend jaar rechtstreeks het hoofdtoernooi in te komen en dan ook vijf wedstrijden of meer te spelen..."