Tony en Ridley Scott maken serie over Piet Hein

CoJackso

De broers Tony en Ridley Scott gaan een tv-serie maken getiteld Pyrates over de verovering van de zilvervloot door de Nederlander Piet Hein. De piratenserie bestaat uit tien tot dertien afleveringen van een uur en wordt in de zomer van 2012 in Amerika uitgezonden, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Pyrates wordt een 'epische actieserie' en gaat over de piraten die de grootste zilverroof in de geschiedenis pleegden. Piet Hein veroverde in 1628 de Spaanse zilvervloot namens de West-Indische Compagnie. De Republiek der Nederlanden was op dat moment verwikkeld in de Tachtigjarige Oorlog met Spanje. De roof leverde Nederland een hoop geld op, waarmee het de oorlog tegen de Spanjaarden kon bekostigen. De Nederlandse productiemaatschappij Endemol distribueert de tv-serie internationaal.

De serie is geschreven door Barry Schindel, die afleveringen schreef van de tv-series Law & Order en Numbers. Tony en Ridley Scott produceren de serie voor de Amerikaanse tv-zender Fox. Stephen Hopkins neemt de regie van het eerste deel op zich. De Amerikaan regisseerde onder meer afleveringen van 24 en Californication.


Tony en Ridley Scott maken serie over Piet Hein (Foto: Novum)