Cooking Mama gaat driedimensionaal wokken

Redactie

De gameserie Cooking Mama verschijnt dit jaar ook voor de Nintendo 3DS. Woensdag heeft game-uitgever Majesco bekendgemaakt dat Cooking Mama 4: Kitchen Magic in productie is voor 3D-spelcomputer. Het kookspel moet deze herfst op de markt komen.

In de serie staat het bereiden van gerechten centraal. Door de bewegingssensor van de 3DS wordt wokken of het draaien van een pannenkoek intuïtiever. Andere handelingen, zoals bijvoorbeeld het snijden van groenten, kunnen via het aanraakscherm van de spelcomputer plaatsvinden.

Spellen in de Cooking Mama-serie zijn verschenen voor Wii en Nintendo DS. Daarnaast is er een spel voor iPhone uitgebracht en wordt een spel binnen de reeks binnenkort op Facebook aangeboden. Wereldwijd zijn meer dan dertien miljoen spellen van de reeks verkocht.

Naast Cooking Mama 4: Kitchen Magic voor de Nintendo 3DS brengt Majesco dit najaar ook Camping Mama: Outdoor Adventures voor de Nintendo DS op de markt. Dit spel bevat meer dan honderd spelletjes gebaseerd op buitenactiviteiten als vissen, tenten opzetten en voedsel verzamelen.


Cooking Mama gaat driedimensionaal wokken