Ferguson: "Selecteren team moeilijke taak"

Olga Kroeders

Sir Alex Ferguson zegt dat hij het moeilijk zal gaan vinden om spelers te vertellen dat ze niet bij de selectie voor de Champions League-finale zullen horen.

Manchester United neemt het zaterdag op tegen Barcelona. Ferguson is bezig met zijn team samen te stellen en bereid zichzelf voor op het teleurstellen van enkele spelers die niet bij de selectie zullen zitten. "Het is niet makkelijk om een team uit te kiezen, want je hebt hier te maken met de menselijke kant van het spel", zegt Ferguson tegen Sky Sports.

"Spelers hebben het hele seizoen zo lang voor het team gewerkt. Helaas is er maar één iemand die ze moet vertellen dat ze de finale niet meespelen en dat ben ik. Dat is een moeilijke taak, maar het moet wel gebeuren want we willen de wedstrijd winnen. Dat begrijpt iedereen", gaat Ferguson verder.

Spelers als Darren Fletcher, Michael Owen en Darron Gibson hebben de kans dat ze niet op de reservebank zullen zitten. "Ik kies het team op basis van goede redenen en zo kies ik ook de wisselspelers", zegt de trainer. Hij denkt niet dat zaterdag heel Engeland automatisch voor Manchester United zal zijn.

"Er heerst nu veel rivaliteit in Engeland, dus je zult nooit de volle steun krijgen. In 1968 was dat wel anders, toen stond iedereen achter United, zelfs Schotland. Nu is dat wel een ander verhaal. Maar dat vinden we niet erg."