Beckenbauer geeft Van Gaal trap na

Olga Kroeders

Bayern München-icoon Franz Beckenbauer heeft een trap na gegeven richting de ontslagen Louis van Gaal. Der Kaiser was niet te spreken over de werkwijze van de Amsterdammer.

Tegenover Sky Deutschland zegt Beckenbauer dat hij weinig vertrouwen had in een goede afloop als Van Gaal nog aan het roer zou staan: "Als Hoeness niet had besloten om de trainer te ontslaan, dan was Van Gaal nog altijd aan het roer geweest. Dat zou niet goed geweest zijn", aldus Der Franz.

"Dan zouden we op de achtste plaats eindigen in de Bundesliga en naast Europees voetbal hebben gegrepen", vervolgt de oud-international. "Ik ben blij dat Van Gaal weg is, want zijn manier van werken stond me niet aan", besluit Beckenbauer, die vorig seizoen nog vol lof was over de Nederlandse trainer.

Van Gaal werd in april van dit jaar ontslagen als hoofdtrainer van Bayern München. Na teleurstellende resultaten was zijn positie onhoudbaar geworden. Vorig seizoen was de coach nog uiterst succesvol met Der Rekordmeister. Van Gaal won destijds de dubbel en stond in de finale van de Champions League.