Haase stijgt richting top vijftig

Olga Kroeders

Robin Haase nadert de beste vijftig tennissers op de wereldranglijst. De Hagenaar steeg dankzij zijn kwartfinaleplaats in Nice vijf plaatsen en staat bij het begin van Roland Garros 54e. Thiemo de Bakker bleef de tweede Nederlander. De Westlander staat net als vorige week op de 71e plaats.

Thomas Schoorel kruipt steeds dichter naar de beste honderd tennissers van de wereld. De Amsterdammer, die vandaag op Roland Garros zijn grandslamdebuut maakt, klom drie plaatsen en is de nieuwe nummer 108 van de wereld. Voor Jesse Huta Galung waren er zes plaatsen winst. De geboren Haarlemmer staat deze week op de 114e positie.

De top van de wereldranglijst is ongewijzigd. Nummer één Rafael Nadal kan op Roland Garros zijn koppositie kwijtraken aan Novak Djokovic. Roger Federer staat derde voor Andy Murray.

Voor de Nederlandse vrouwen veranderde er niets. Arantxa Rus blijft 114e, Michaëlla Krajicek staat weer op de 154e stek en Kiki Bertens is net als vorige week de nummer 178 van de wereld. Rus is de enige Nederlandse die in het hoofdtoernooi van Roland Garros staat.

De vrouwenranglijst wordt aangevoerd door Caroline Wozniacki voor Kim Clijsters, Vera Zvonareva en Victoria Azarenka.