Vettel: "Ik ben extra blij"

Peterselieman

Sebastian Vettel wist vandaag in Spanje al weer zijn vierde Grand Prix van het Formule 1-seizoen te winnen. De Red Bull-coureur moest er hard voor werken, omdat hij vrijwel de hele race een verbeten strijd uitvocht met McLaren-rijder Lewis Hamilton. Het verschil bedroeg aan de meet 0,6 seconden.

"Het was erg zwaar. Gelukkig had ik in de laatste twee ronden telkens een goede laatste sector, waardoor ik vooraan kon blijven. We hadden soms wel en soms geen KERS, dat maakte het niet makkelijk, en McLaren en Hamilton maakten het ons erg, erg lastig," zei Vettel na afloop van de race. "Het was een grote opluchting dat ik het rechte stuk op kon draaien en de zwart/wit-geblokte vlag kon zien. Ik ben blij dat het resultaat bevestigt dat we sterk zijn, maar het verliep vandaag niet zoals door velen voorspeld was. McLaren en Ferrari gaven veel tegenstand. Daarom ben ik extra blij."

In het kampioenschap leidt Vettel nu met 41 punten voorsprong op Hamilton, maar dat betekent volgens hem niet dat Red Bull stil moet zitten, omdat er onder andere nog een probleem met het Kinetic Energy Recovery System is.