Pastoor: "We waren zoveel beter"

donroyco

Excelsior wist FC Den Bosch zondagmiddag definitief van zich af te slaan in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van Alex Pastoor won in eigen huis met ruime cijfers (3-1). "We waren zo veel beter. Dat moet je dan ook uitdrukken in de score", zei de vertrekkende Pastoor tegen het ANP.

De bezoekers uit Den Bosch kwamen nog wel op gelijke hoogte na de openingstreffer van Excelsior. "Dat is niet meer dan logisch als je die marge niet op het bord zet. De play-offs zijn wat scherper en we hebben niet zo veel spelers die dit soort finales hebben gespeeld", aldus Pastoor, die komende zomer naar N.E.C. Nijmegen vertrekt. Collega Fons Groenendijk baalde na de uitschakeling van Den Bosch. "We waren er twee keer heel dichtbij", zei de trainer.

"Ze kwamen bij ons goed weg en ook nu zag ik aan alle kanten paniek bij Excelsior", aldus Groenendijk, die hoop had na de 1-1. "Toen dacht ik: het gaat nog gebeuren. Maar we gaven het toch weg. Toch ben ik trots. Veel topclubs hebben het hier moeilijk gehad en wij hebben laten zien dat we het kunnen."