Alonso: "Ons racetempo is te langzaam"

Peterselieman

Fernando Alonso deed vandaag tijdens de Grand Prix van Spanje de harten van de fans sneller kloppen door met de Ferrari met een goede start van de vierde naar de eerste plaats te rijden. De Spanjaard kon de concurrenten achttien ronden achter zich houden en moest daarna lijdzaam toezien hoe hij alsnog op een ronde achterstand werd gezet.

"Het ontbrak ons dit jaar aan goede start, maar vandaag had ik er één. Omdat het rechte stuk hier erg lang is, had ik bovendien de gelegenheid om te slipstreamen," zei Alonso tegen de BBC. Hij rekende zich met de Red Bulls en Hamilton in zijn kielzog niet rijk. "Het is een beetje sneu wanner je plekken verliest, maar we moeten ons realiseren dat P1 op dit moment niet onze positie is. De vijfde plaats is realistisch. Ons tempo in de race is te langzaam, met name op de harde banden."

Ferrari worstelde het hele weekend in Spanje met de nieuwe harde banden en hierdoor kon Ferrari geen vuist maken tegen McLaren en Red Bull, terwijl het team er de vorige race in Turkije nog goed bij zat. "Die twee teams steken er duidelijk met kop en schouders bovenuit. We moeten die situatie zien te veranderen. Monaco is een geval apart, maar vanaf Canada moeten we een sprong voorwaarts maken."

Alonso's teamgenoot Felipe Massa haalde de finishlijn helemaal niet. "Het grootste probleem diende zich aan toen we de harde banden eronder zetten. De auto was toen echt onbestuurbaar. Ik had totaal geen grip," zei de Braziliaan die zijn auto acht ronden voor het einde aan de kant zette. "De versnellingsbak kreeg kuren en ik had geen versnellingen meer. Ik probeerde het nog wel, maar het was gewoon niet meer mogelijk om nog door te gaan."