Sedoc in de fout met meldingsplicht

Olga Kroeders

Atleet Gregory Sedoc is in de laatste achttien maanden drie keer in de fout gegaan met whereabouts, de meldingsplicht voor atleten. De Dopingautoriteit heeft dit gemeld aan de Atletiekunie, waarna de bond aangifte heeft gedaan bij de tuchtcommissie van het Instituut voor Sportrechtspraak (ISR).

Het whereabout-systeem betreft de meldingsplicht van atleten. Dopingsofficials hebben daardoor de mogelijkheid om elk moment buiten de competitie een controle uit te voeren.

Hordeloper Sedoc stuurde op 1 oktober 2010 een onvolledige inzending van de whereabouts naar de Dopingautoriteit. Ook had hij verzuimd om een wijziging in de voorgeschreven locatie op de whereabouts te melden. Daardoor liep Sedoc op 1 december 2010 en 4 februari 2011 tegen een missed-test op.

Omdat sprake is van een overtreding van administratieve aard mag Sedoc, tot de uitspraak van de tuchtcommissie, wel meedoen aan officiële wedstrijden. De Nederlands kampioen op de 60 meter horden betreurt de gang van zaken en wil de uitspraak van de tuchtcommissie afwachten.