Anderson wint Premier League Darts 2011

Niels (DerMeister)

Gary Anderson heeft de finale van de Premier League Darts 2011 weten te winnen. Adrian Lewis, regerend PDC-wereldkampioen, werd met 10-4 verslagen. De Schot verdiende met de eindoverwinning een bedrag van maar liefst 125.000 pond. Lewis kan een bedrag van 65.000 pond bijschrijven.

Anderson, de maker van de meeste 180'ers in deze Premier League, begon de eindstrijd goed aangezien hij zijn opponent direct wist te breaken. Via de bull wist Anderson zijn leg vervolgens te behouden en op 2-0 te komen. Lewis begon matig aan de partij en opende ook de derde leg met een lage score. Zijn Schotse opponent bleef hoge scores gooien en brak Jackpot in de derde leg opnieuw. The Flying Scotsman, de bedwinger van Van Barneveld in de halve eindstrijd, pakte daardoor een ruime voorsprong van 3-0.

Lewis, net als zijn Schotse opponent debutant in deze Premier League, had totaal geen antwoord op het krachtige spel van Anderson en liep ook in de vierde leg achter de feiten aan. De Schot won ook zijn eigen vierde leg en kwam daardoor op 4-0. In de vijfde leg herpakte Lewis zich enigszins en miste op een haar na een 164-finish. Een beurt later wist hij de leg alsnog binnen te slepen en de stand daarmee op 4-1 te brengen. De zesde leg wist Anderson vervolgens te behouden en de Schot ging daarmee met een voorsprong van maar liefst 5-1 de pauze in.

Na de onderbreking was Lewis dichtbij de 5-2, maar hij miste nipt een 164-finish. Anderson sloeg vervolgens keihard toe door de Engelsman opnieuw te breaken; 6-1. De Schot denderde ook in de achtste leg flink door en schreef ook deze op zijn naam; 7-1. Ook in de negende leg wist Lewis zijn eigen leg niet te behouden en liep opnieuw achter de feiten aan. Anderson won de negende leg en kwam op een voorsprong van maar liefst 8-1. Ook in de tiende leg, die de Schot zelf begon, kwam Anderson niet in de problemen en trok ook deze naar zich toe.

De 9-1 voorsprong hield in dat Anderson slechts één leg verwijderd was van de eindoverwinning in de Premier League Darts 2011. De elfde leg, die Lewis begon, wist de Engelsman te behouden en zodoende kwam Jackpot op 9-2. Anderson begon de twaalfde leg en wist deze niet te behouden. Nadat de Schot vier match-darts miste, wist Lewis de break alsnog te pakken. Met een 9-3 stand, in het voordeel van Anderson, gingen beide darters de tweede pauze in. Lewis behield na de pauze zijn leg, won daarmee zijn derde leg op rij en kwam terug tot 9-4. De veertiende leg, die Anderson mocht beginnen, De Schot kreeg opnieuw pijlen om de wedstrijd uit te gooien. Zijn tiende match-dart van de partij ging er uiteindelijk in en zodoende was de eindoverwinning in de Premier League Darts 2011 een feit.