Real Madrid neemt Altintop over van Bayern

Olga Kroeders

Real Madrid heeft zich verzekerd van de diensten van Hamit Altintop. De 28-jarige Turkse international komt transfervrij over van Bayern München en tekent voor vier jaar in de Spaanse hoofdstad. Eerder legde de Koninklijke ook al Nuri Sahin van Borussia Dortmund voor zes seizoenen vast.

Altintop wist in vier jaar bij Bayern nooit uit te groeien tot een vaste waarde. De aanvallende middenvelder speelde dit seizoen slechts 14 wedstrijden, waarvan acht in de basis. Eerder stond hij onder meer onder contract bij Schalke 04.

Bayern contracteert op zijn beurt de topscorer van de Tweede Bundesliga. De 22-jarige aanvaller Nils Petersen komt over van Energie Cottbus en tekent voor drie seizoenen in Beieren. "Als je een aanbieding krijgt van Bayern München, dan neem je die aan", laat Petersen weten op de website van zijn nieuwe club.

Petersen vestigde de aandacht van Bayern op zich door dit seizoen 25 doelpunten te maken in 33 wedstrijden. Naar verluidt betaalt de club van Arjen Robben 2,8 miljoen euro voor de Duitser.


Real Madrid neemt Altintop over van Bayern (Foto: Novum)