Lindgren denkt aan vertrek bij Ajax

Niels (DerMeister)

Na Mounir El Hamdaoui wil ook Rasmus Lindgren zijn geluk elders beproeven. De Zweed komt nauwelijks voor in de plannen van trainer Frank de Boer en vertrekt daarom mogelijk voor de tweede keer in zijn loopbaan bij Ajax.

De controlerende middenvelder kwam onder Martin Jol nog regelmatig aan spelen toe, maar sinds de aanstelling van De Boer, zit de Zweed wekelijks op de reservebank. Lindrgren, die in Amsterdam nog tot 2012 onder contrcact staat, liet aan het Helsingsborgs Dagblad weten een vertrek niet uit te sluiten: "Het is tijd voor iets nieuws. De club heeft aangegeven dat ik geen nieuw contract zal krijgen, want er wordt alleen geïnvesteerd in jongere spelers. Het is dus mogelijk dat ik deze zomer vertrek."

Naar verluidt staat de 26-jarige Lindgren in de belangstelling van de Zweedse ploeg Helsingborg IF. "Als er zich een mooie kans voordoet dan sta ik daarvoor open. Ook voor Zweden", aldus de middenvelder, die eerder ook voor FC Groningen uitkwam.

Een persoon binnen de Zweedse ploeg bevestigde de interesse van Helsingborg in Lindgren: "Hij is een speler waar we het in het verleden over hebben gehad. Als hij zegt dat hij terug wil naar Zweden gaan we daar over nadenken."