De Boer rekent op komst Janssen

Peterselieman

Trainer Frank de Boer gaat er van uit dat Theo Janssen de komende twee seizoenen in het shirt van Ajax zal gaan spelen. De middenvelder van FC Twente had gisteren een gesprek in de ArenA, waardoor een van de meest opmerkelijke binnenlandse transfers van de afgelopen jaren nadert.

"Het was een goed gesprek. Ik ga er vanuit dat het goed komt en dat Theo bij Ajax komt voetballen. Zelf wil hij ook heel graag," zei De Boer in het AD. De oefenmeester voerde gisteren met Danny Blind, financieel directeur Jeroen Slob en huisjurist Ivo Trijbits het gesprek met Janssen en zijn zaakwaarnemen Rob Jansen.

Hoewel Janssen nog een contractvoor één jaar bij FC Twente heeft kan Ajax hem voor een gelimiteerde som van drie miljoen euro wegplukken bij de concurrent uit Enschede. Dat is goed nieuws voor De Boer die volgend seizoen wil beginnen met een mix van routine en jonge spelers. Als Janssen komt dan hebben de Amsterdammers er een middenvelder bij die de rest van het team mee kan slepen en daarnaast door zijn goede traptechniek kan zorgen voor gevaar bij corners en vrije trappen.

De Boer maakte daarnaast bekend dat Mounir El Hamdaoui mag vertrekken bij Ajax. De aanvaller werd door de Amsterdammers vorig jaar overgenomen van AZ, maar komt nu in de beleidsplannen niet meer voor. "Als er een goede club komt, werken wij mee aan een oplossing," zei de trainer die weet dat verschillende clubs al hun interesse hebben getoond in de diensten van de 26-jarige Rotterdammer.