Alonso tot 2016 bij Ferrari

Peterselieman

Fernando Alonso zal in ieder geval nog tot en met 2016 uit gaan komen voor het Formule 1-team van Ferrari. Het huidige contract van de Spanjaard bij het Italiaanse team liep nog door tot eind volgend jaar, maar is nu dus met vier jaar verlengd. Vorig jaar eindigde Alonso in zijn eerste jaar voor Ferrari als tweede in het kampioenschap.

"Het is fantastisch dat we het contract met een coureur die zelfs onder de meest lastige omstandigheden een winnaarsmentaliteit toont hebben kunnen verlengen," zei Ferrari-baas Luca di Montezemolo. "Fernando heeft alle kwaliteiten in huis om zowel op technisch als op persoonlijk gebied een leidende rol in de geschiedenis van Ferrari te kunnen vervullen en ik hoop dat hij deze snel verder opvult met zeges."

Alonso: "Ik ben blij dat we tot een akkoord zijn gekomen. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij Ferrari en het voelt nu als een tweede familie voor mij. Ik heb het volste vertrouwen in de mannen en vrouwen die in Maranello werken en degenen die hen aansturen. Daarom is het logisch dat ik mijn contract verleng bij een team waar ik zonder twijfel mijn Formule 1-carrière bij af zal gaan sluiten," zei de Spanjaard die in 2005 en 2006 voor Renault al eens wereldkampioen werd.