Dubbelslag Horner in Tour of California

Frank (franklop)

Chris Horner heeft woensdag de vierde etappe van de Ronde van Californië gewonnen. De Amerikaan van Radioshack kwam alleen boven op Sierra Road. Op 1.15 minuten kwam Andy Schleck (Leopard-Trek) als tweede over de streep. De Luxemburger won de eindsprint van Rory Sutherland (United Healthcare) en Horners ploegmaat Levi Leipheimer. Laurens ten Dam werd achtste.

Horner neemt door zijn dagzege ook de leiding in het algemeen klassement over van Greg Henderson (Team Sky). Daarin heeft hij 1.15 minuten voorsprong op Leipheimer. Ten Dam bezet op twee minuten de tiende plaats in het klassement.

Rabobank liet zich goed van voren zien in de vierde etappe. Bij de eerste succesvolle vlucht van een groep van tien man, zat Lars Boom mee. Nadat die kopgroep terug was gepakt op de klim naar Mount Hamilton Backside trok Ryder Hesjedal (Garmin-Cervélo) ten strijde en nu sprong Paul Martens mee.

Het tweetal kreeg een voorsprong van vijftig seconden. Toen Martens in de lange afdaling naar de voet van de slotklim naar Sierra Road een bocht miste, wachtte Hesjedal nog op de Duitser. Zodra de klim weer begon, liet de Canadees zijn medevluchter achter.

Ook Hesjedal zou het echter niet halen. Uit het peloton sprong het Radioshack-duo Leipheimer en Horner weg en de twee Amerikanen achterhaalden de koploper waarna Horner alleen op pad ging. De 39-jarige veteraan soleerde vervolgens naar de zege.