The Social Network-acteur speelt Lone Ranger

CoJackso

Armie Hammer is in de laatste fase van onderhandelingen voor de titelrol in The Lone Ranger. De relatief onbekende Amerikaanse acteur, vooral bekend uit de Facebook-film The Social Network, klimt hiermee net als Johnny Depp in het zadel, die de indiaan Tonto speelt. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De keus voor Hammer is opmerkelijk, vooral aangezien enkele grotere namen als Ryan Gosling en zelfs George Clooney werden genoemd voor de rol van de gemaskerde cowboy. Voor hij in The Social Network te zien was als de tweelingbroers Winklevoss, was Hammer vooral bij ingewijden bekend als de man die Bruce Wayne/Batman zou spelen in de nooit verschenen superheldenfilm Justice League.

The Lone Ranger gaat over een voormalige Texas Ranger die zijn zilveren ster aan de wilgen hangt en op eigen houtje de bandieten te lijf gaat, daarin bijgestaan door zijn trouwe metgezel Tonto. Het was in de jaren dertig een radioprogramma en werd in de jaren vijftig voor het eerst op tv gebracht.

De 24-jarige Hammer is later dit jaar naast Leonardo DiCaprio te zien in J. Edgar, een film van Clint Eastwood over het leven van voormalig FBI-baas J. Edgar Hoover. Hierin speelt hij Clyde Tolson, naar verluidt Hoovers verborgen homoseksuele liefde.

The Social Network-acteur speelt Lone Ranger (Foto: Novum)