Final Fantasy Type-0 info

Roy

Dankzij het Japanse magazine Jump is er weer wat meer bekend geworden over Final Fantasy Type-0, voorheen ook wel bekend als Final Fantasy Agito XIII. Jump onthult onder andere twee nieuwe personages en bevestigt dat ook in deze Final Fantasy gebruik gemaakt wordt van airships.

De personages zijn King en Sice. King gebruikt twee geweren en is, ondanks zijn stoere uiterlijk, een vriendelijk personage. Sice gebruikt een zeis als wapen en is niet goed met woorden. Type-0 gebruikt, net als vrijwel elke Final Fantasy, summons. We zien in ieder geval Ifrit, Golem en Odin terugkeren. De eerste twee zijn zichtbaar op onderstaande screenshots.

Ifrit Golem

Gamers hadden veel kritiek op Final Fantasy XIII vanwege het ontbreken van een world map. Voor hen is er goed nieuws, deze keert terug in Type-0. Daarnaast zijn er veel steden, grotten en andere lokaties om te ontdekken. De steden zijn uiteraard om weer op krachten te komen alsmede om informatie te verzamelen. Op een gegeven moment is de wereld te bereizen met een airship.

Hoewel de 'XIII'-term uit de titel is, deelt de game wel in de basis mythologie van het hele Fabula Crystallis-thema. De game krijgt wel een eigen kijk op deze mythologie en we zien dus nieuwe gebieden die anders zijn dan in XIII. Final Fantasy Type-0 verschijnt als eerste PSP-game op twee UMD-discs later dit jaar in Japan. Wanneer de game in het Westen verschijnt is nog niet bekend.