Heidfeld wil zich beter kwalificeren

Peterselieman

Lotus Renault GP-coureur Nick Heidfeld wil zijn prestaties in de kwalificatie verbeteren, zodat hij in de wedstrijden weer voor de podiumplaatsen kan gaan. Ondanks dat het resultaat in de kwalificatie minder belangrijk is dan de afgelopen jaren is het wel noodzakelijk om meer vooraan te beginnen om zo de banden beter te kunnen benutten.

"De race in Istanbul was goed, we hadden een goed tempo en ik denk dat we de snelheid hadden om het tegen de teams voor ons op te nemen," zei Heidfeld die in Turkije uiteindelijk als zevende eindigde. "Als we ons beter kwalificeren dan hebben we iedere zondag betere kansen. Daar richten we ons nu op."

Heidfeld wil dat Renault bij de constructeurs Mercedes voorblijft en denkt dat Ferrari ook niet helemaal uit het vizier is verdwenen. In het rijdersklassement mikt de Duitser op de zesde plaats die in handen is van Felipe Massa. Om een stap in de goede richting te zetten komt Lotus Renault GP voor Spanje met zes updates die gezamenlijk ongeveer twee tiende per ronde op moeten gaan leveren.