Van Geel rekent niet meer op Tomasson

Olga Kroeders

Martin van Geel heeft eerlijk tegen Feyenoord-speler Jon Dahl Tomasson gezegd dat de club er niet op rekent dat de Deense aanvaller nog terugkeert in de selectie. Toch sluit de Deense aanvaller zich aan bij de selectie tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Als hij het haalt, krijgt hij een eerlijke kans", zegt technisch directeur Van Geel tegen Voetbal International.

"Ik bewonder hem vanwege zijn doorzettingsvermogen en professionaliteit. Hij krijgt de kans zijn carrière op een positieve manier te beëindigen, maar ik heb hem eerlijk verteld dat wij niet op hem rekenen", vertelt Van Geel. Als Tomasson tijdens de voorbereiding een goede indruk maakt, kan Feyenoord overwegen hem alsnog in dienst te houden.

De Deense aanvaller zou het in dat geval wel moeten doen met een amateurvergoeding, want de club kan hem geen vol salaris meer bieden. Van Geel wil niet ingaan op de details. De voormalig international van Denemarken speelde dit seizoen nog geen enkele minuut voor Feyenoord, omdat hij maandenlang was uitgeschakeld door een peesblessure.